Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36 (20) 342-9947

6 hónapos baba játék és fejlesztés

6 hónapos baba játék és fejlesztés Mi jellemző egy 6 hónapos babára? Hol tart mozgásban, értelmi és érzelemi képességeiben és milyen játékokkal, eszközökkel segíthetjük természetes növekedését, mivel fejleszthetjük? A következő rövid összefoglaló a leglényegesebb jellemzőket foglalja össze. De ne lepődjön meg egyik szülő sem, ha lesz olyan, amit az ő gyermeke rég tud vagy még nem is próbál. A fejlődés természetes folyamat, ami minden gyermeknél más ütemben zajlik. A több gyermekes anyukák bizonyára észrevették, hogy két gyermekük is különböző módon változik, pedig ugyanazok a körülményeik, a nevelésük. Persze, a szülő segítheti, támogathatja odafigyelésével, és fejlesztheti játékokkal.

6 hónapos baba játék avagy...

Milyen játékokat vegyünk a 6 hónapos babában?

 

A legfontosabb a 6 hónapos baba fejlesztése szempontjából a gyermekkel töltött idő. Már a fél éves baba is igényli és várja a teljes figyelmet, és a lelki, mentális gyarapodásához hozzájárul ez a vele töltött értékes idő.

A 6 hónapos babák már jól felismerik szüleiket, de egyre nyitottabbak mások társaságában is. Így élvezik már azt is, ha leviszik a játszótérre, ha homokozás közben ismerkedhetnek, elkezdhetnek más babákkal kommunikálni.

A fél éves gyermek két szótagok ismételget, így "beszélget", például mondogatja, hogy mamama vagy bababa. Kutatások bizonyították, hogy beszédfejlődésben segíti a babákat a mondókázással és az énekeléssel töltött idő. A fél évesek jól utánozzák szüleiket: megfigyelik a szájtartást, a hanglejtést, érzékelik a hangok, szavak mögött az érzelmeket. Ezt tudva, még nagyobb értékké válhat a játék anyával, apával!

6 hónapos baba fejlesztése - játszószőnyeg


Most essen néhány szó a mozgásbeli fejlődésről is. A legtöbb 6 hónapos gyermek már átfordul hátáról hasásra és a hasáról hátára is. Remek segítség és izgalmas elfoglaltság lehet neki egy játszószőnyeg.

Több szempontból is jó választás, remek játék 6 hónapos babának egy ilyen szőnyeg: puha, így babánk az átfordulással biztonságosan próbálkozhat, játékhídjába belekapaszkodhat, segítve a forgást. A lelógó, színes játékok felkeltik az érdeklődését, élvezettel fog velük játszani. Ebben a korban a csöppségek szívesen nyúlnak a tárgyak után, mindent meg akarnak fogni, előszeretettel rakják a szájukba a megkaparintott játékokat, vagy kezüket és lábukat is.

6 hónapos baba játék

 

Egyszerű és nagyszerű játék lehet, továbbá az is, ha egy átlátszó kis fedeles pohárba vagy műanyagüvegbe száraz magvakat szórunk. A látvány és a hang is felkelti a gyermek érdeklődését, örömmel nyúl érte, csörgeti. Fürdés közben is szívesen fog játszani vízben lebegő játékokkal, labdákkal. A fürdető játékok lekötik a baba figyelmét pancsolás közben, szórakoztatják a babákat, miközben a szülők dolgát is megkönnyítik.

 

játék 6 hónapos babának6 hónapos korban a kicsik rendkívül szívesen rágcsálnak, ami nem is csoda, hiszen ekkor indul meg a fogzás is. Ez sok babának megzavarja az éjjeli alvását és sajnos napközben is meglehetősen nyugtalanná válhatnak a fogzással járó fájdalom miatt. Ilyenkor a szülő szeretné csillapítani  fájdalmát, megnyugvást adni. Ennek egyik letermészetesebb módja a puha, barázdált felületű rágóka, ami behűtve enyhülést hoz a gyulladt ínynek. Színei tetszenek a babáknak, mérete épp a kicsi kezekbe illik. Így a rágókák mindig jó játéknak bizonyulnak a kisbabák számára.

 

Sok baba segítséggel már ügyesen ül. Ekkor elkezdheti a szülő a hozzátáplálást, az ételekkel való ismerkedést. Amíg a babánk az ízekkel ismerkedik, újabb közös élményekkel gazdagodunk. Gyermekünk újabb apró részét térképezi fel a világnak, mi pedig segítünk neki, amiben csak tudunk: megkínáljuk az első falatokkal, megfogjuk a kezét, éneklünk neki, kipárnázzuk a fordulását, megóvjuk. Használjunk ki minden alkalmat és gyönyörködjünk bennük!