Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36 (20) 342-9947

Babakocsi választás - 7 praktikus tipp

Babakocsi választás - 7 praktikus tipp

A kisbaba érkezésére készülődve az egyik legnagyobb dilemmát a babakocsi kiválasztása okozza.

Persze, az sem hátrány, ha a babakocsi tetszik a szülőknek, ám az ideális kocsi kiválasztása a szín kiválasztásánál egy kicsit komplikáltabb. 

Egy babakocsinak mindenek előtt kényelmesnek kell lennie és védenie kell a babát a külső hatásoktól. Mindezek mellett pedig megannyi egyéb szempontot is érdemes mérlegelni babakocsi kiválasztása során.

Cikkünkben összeszedtük tanácsainkat, melyeket követve te is könnyebben rátalálsz majd a számotokra ideális babakocsira. 

7 tipp az ideális babakocsi választáshoz 

 

1.       Vedd figyelembe, hogy milyen terepen fogod használni a babakocsit.

Hol laktok? Városban, vagy agglomerációban? Esetleg hegyes, dombos környéken? 
Ha kevésbé jó az út minősége felétek, vagy előreláthatóan sokat fogtok erdős, mezős helyen sétálni, kirándulni, válasszatok nagyobb kerekekkel bíró babakocsit. Ahogyan az autóknál, úgy a babakocsiknál is a nagyobb kerék gördülékenyebben veszi az úthibákat, az egyenletlen utakat. Könnyebben irányítható ilyen terepen és kevésbé zötykölődik benne a kisbaba.  

2.       Gondold végig, hogy jellemzően mivel fogtok a hétköznapokon közlekedni.

El tudtok sétálni a babakocsival a közértbe, pelenkákért, vagy a háziorvoshoz, vagy esetleg autóba kell ülnötök mindehhez?

Ha autóval közlekedtek sokat, nem pedig tömegközlekedéssel, vagy gyalog, akkor érdemes figyelembe venni, hogy mekkora csomagtere van az autótoknak, mekkora babakocsi fér bele. 
Ha tömegközlekedéssel közlekedtek a multifunkciós babakocsi helyett célszerűbb lehet sport babakocsit választani. A sport modellek jóval könnyebbek multifunkciós társaiknál, így könnyebben tudsz velük mozogni a különböző járműveken, könnyebben tudod felemelni rájuk a kocsiban pihenő kisbabád.

3.       A választásnál érdemes figyelembevenni azt is, hogy mekkora tárolótere van a babakokinak.

Gondold végig, hogy mire fogjátok használni a kocsit? Bevásárolni, plázázni is magaddal viszed majd a babát, vagy csak sétálni? Ha egyedül jársz majd a hétköznapokban bevásárolni a babával, nagyon sokat segíthetnek a különböző babakocsin meglévő tárolók. Gondold csak végig, megpakolt nehéz szatyrokkal a kezedben kell majd sétálnod a babakocsival. Ha egy-két szatyrot el tudsz helyezni a babakocsin, azért a helyzet adtán mérhetetlenül hálás leszel majd. 

4. Egy gyermekkel fogsz sétálni vagy kettővel?

Azt mondanunk sem kell, hogy ha ikrekkel áldott meg a sors, akkor mindenképp egy szuper iker babakocsira lesz szükségetek. 

Ha két különböző korú gyerkőc van nálatok, ahol az egyik gyerkőc még kicsi, de már tud járni, akkor szükségetek lehet egy testvérfellépőre is, vagy esetleg olyan részre a babakocsin, ahová le tud ülni a valamivel nagyobb testvér is ha elfárad.

5.       Gondold át, hogy miylen extrákra van szükséged.

Sok babakocsihoz jár külön, kiszerelhető hordozórész is, ami sokszor nagyon praktikus. Jól jöhet még a rögzítő kézifék, hogy mikor orrot fújsz, ne guruljon el a kocsi. De akár olyan apróbb extrákra is bátran gondolhatsz, mint például az italtartó, ami hossszabb sétákon még nagyon jól jöhet.

6.       Vedd figyelembe, hogy emeleten, vagy földszinten laktok.

Ha az emeleten, hasznos lehet egy multifunkciós babakocsi, amely fel van szerelve egy mózeskosárral, így miután a kocsit magát elhelyezed a tárolóban, a mózeskosárban kényelmesen fel tudod vinni a gyermeket a lakásba és még csak fel sem fog ébredni közben.

7.       Gondold át, hogy hol fogod tárolni a babakocsit.

Ha nagyon nem álltok jól a hely kérdésével, a sport babakocsik praktikusak lehetnek számotokra. Ezeket a babakocsikat egészen apróra, keskeny lapra lehet hajtani, így kis helyen is elférnek.