Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36 (20) 342-9947

Légzésfigyelő

Légzésfigyelő: ami az alváshoz nélkülözhetetlen. 

 

Ha a baba valamilyen okból kifolyólag nem vesz levegőt, vagy a légzése nem egyenletes, esetleg nem megfelelő, a légzésfigyelő feje –és felsőtest alá helyezett egysége érzékeli azt, és rögtön hangjelzéssel figyelmeztet.


Hiába a fáradhatatlan kutatás, még mindig nem tudják mivel magyarázni az 1 éves kor alatti hirtelen bölcsőhalál, a SIDS bekövetkeztét, amely 1 hónapos és 1 éves kor között a leggyakrabban kimutatható elhalálozási ok. Jól tudjuk, rendkívül riasztó a jelenség és már csak az említése is szörnyű, mégis nagyon fontos, hogy a szülők tisztában legyenek ennek előfordulási lehetőségével. A túlaggódás természetesen nem megoldás a problémára, lévén azonban, hogy a SIDS a legtöbb esetben mindenféle előjel nélkül, váratlanul következik be, a légzésfigyelő eszközök elengedhetetlenek minden kisgyermekes háztartásból. Napjainkban a védőnők is azt javasolják, hogy amennyiben tehetik, őrizzék a szülők gyermekeik álmát légzésfigyelővel, hiszen ez az apró eszköz életet menthet.

 

Hogyan működik a légzésfigyelő?

A légzésfigyelő eszközök többségét a kisgyermek matraca alá kell helyezni. A készülék működése során méri a csecsemő légző-mozgása keltette nyomásváltozást, amennyiben pedig légzéskimaradást tapasztal (ezt nagyjából 20 másodperces mozdulatlanságot jelent), rögtön riasztja a szülőket.

Az eszközök egy speciális típusa magára a kisbaba pelenkájára csiptethető, ahol egy finoman a baba pocakjára simuló érzékelő figyeli a légzés keltette hasi mozgást. Ezen eszközök némelyike, amennyiben légzéskimaradást tapasztal nem pusztán jelez a szülőknek, hanem finom rezgetéssel igyekszik lélegzetvételre késztetni az apróságot.

Ez az eszköz nem csak a spontán, előjel nélkül bekövetkező SIDS bekövetkeztének kockátatát csökkenti, hanem az esetleg alvás, fekvés során történő büfizés okozta fulladásos balesetek esélyét is.

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ezek a készülékek pusztán arra alkalmasak, hogy jelezzék a szülők felé az esetlegesen felmerülő légzési problémákat. Ahhoz, hogy a probléma megoldódjon, a szülőnek idejében reagálni kell a jelzésekre.

 

A légzésfigyelők felhozatala napjainkban meglehetősen széles skálát fed le. Megannyi extra funkció, beállítás opcióval találkozhatsz az egyes eszközök esetén. Azt, hogy melyik a számodra és kisbabád számára legideálisabb eszközt, azt a termékinformációk, termékleírások alapján már könnyedén meg tudod állapítani.

Ezzel a berendezéssel hozzá tehetsz ahhoz a komfort érzéshez, amit az a tudat nyújt, hogy ha bármi probléma adódik kisbabád légzésével, azonnali riasztást kapsz róla. Nem tudjuk a nap 24 órájában figyelni a kicsi légzését, ezért a légzésfigyelő használatát elengedhetetlennek tartjuk. Miért is ne tennénk meg mindent, amit lehet gyermekünk biztonsága érdekében.


Újszülött korban kivétel nélkül mindenkinek ajánljuk ezeket az eszközöket, de később a bébiőr használata elegendő lehet olyan nagyobb babáknál, akik már biztosabban veszik a levegőt, és sírással már tudják jelezni amennyiben valami nincs rendben.
 

Rendezés:
Nézet: