Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36 (20) 342-9947

Járássegítő játékok

Járássegítő az első lépések biztonságos megtételéhez!


A család életében izgalmas időszak, mikor a kisgyermek először feláll, majd elindul és megteszi az első lépéseit. Az első lépések után még sok bizonytalan lépést meg kell tennie, hogy önállóan is, minden segítség nélkül tudjon helyet változtatni. Ehhez nyújthat segítséget a járássegítő.

A járássegítő használatával a gyermek úgy tud közlekedni a lakásban, hogy közben nem szorul a szülők segítségére. A gyermekek igényeihez alakított ügyes kis eszközöknek hála, egyszerűbben megtanulhatja, hogy hogyan kell egyensúlyban maradni járás közben, miközben erősíti a gyalogláshoz szükséges izmokat. 

Biztonságos érzést nyújt a kicsinek, hogy van előtte egy kapaszkodó, amit használhat, amíg nem érzi magát elég ügyesnek ahhoz, hogy egyedül lépjen. Természetesen a gyermekek a járás tanulása közben sokat esnek, ami nem feltétlenül jelent problémát, de adódhatnak olyan esetek, mikor a gyermeket elbizonytalanítja egy-egy esés, és félénkebbé válik. Ilyenkor visszatérhet a biztonságot nyújtó kapaszkodóhoz, amelyet a kerekek miatt maga előtt tolhat, akármerre is jár. 

 

Járássegítő mint komplex fejlesztő eszköz

A járássegítők nem csupán a járást segítik, hanem a vizuális érzékelést és hallást is fejlesztik. A készségfejlesztő játékok foglalkoztatják és tanítják is a kicsiket. A járássegítőkön különböző színes gombok, forgatható elemek és mókás formák várják a gyermekeket, hogy felfedezzék őket. A vidám színek és minták érdekessé teszik számukra a játékot, így a járássegítő akár hosszabb időre is leköti őket. Sőt, mivel az eszközök nagy része zenél is, így a különböző dallamok is szórakoztatják és fejlesztik a gyermeket.

A járássegítő már a járás megkezdése előtt is érdekes lehet a babák számára, a színek és hangok már a kissebbek számára is izgalmasak. Az eszközök felső részén lévő játékok arra serkentik a babákat, hogy felálljanak, és megtanuljanak állva maradni, miközben valamivel játszanak. Miután megindul a járás, utána is szükség lesz pihenőkre, ilyenkor a gyermek meg tud állni, le tud ülni és foglalkozhat egy kicsit a játékkal.

A járássegítők a kedves mintákkal és sok érdekes lehetőséggel könnyen a gyerekek kedvencévé válhatnak, és így játszva tanul meg járni is.

A járássegítővel a haladás megtanulásán kívül a kanyarodás is elsajátítható, ami kisebb korban még elég nehéznek bizonyulhat. A küszöbön való le- és fellépés az elején problémát okozhat, de némi gyakorlás után már ezt az akadályt is könnyen fogják venni. Ezek az apróságnak tűnő dolgok nagyban hozzájárulnak a stabil járás kialakulásához, és a megfelelő izmok kifejlődéséhez.

Kényelem, biztonság, ejlődés és szórakozás

A járássegítőn lévő tolókar elég széles ahhoz, hogy a gyermek kényelmesen megfogja, ráadásul a magassága is állítható, hogy a kicsinek a legmegfelelőbb legyen. A játék könnyen tisztán tartható, műanyag borítása megbízható anyagokból készült és időtálló. Masszív felépítése miatt jól használható és sokáig megmarad, akár a testvérek is tanulhatnak ezen járni.

 

A járássegítő nem csupán a járni tanuló gyermekek számára  lehet jó játék, de a nagyobbak is szívesen foglalkoznak vele, sokáig érdekes és szórakoztató játékszer marad. Mivel tolni lehet, ezért a későbbiek során használható különböző kisebb játékok szállítására, esetleg lehet rá akasztani kis táskákat, így hosszú ideig praktikus szolgálatot tehet.

A járássegítő a babák számára hasznos és szórakoztató eszköz, ráadásul a szülőknek is segítséget jelent, hiszen, míg a gyermek játszik vagy sétál, a szülőnek jut ideje a házimunkára, vagy akár magára is szánhat néhány percet.

 

Rendezés:
Nézet: