Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36 (20) 342-9947

Légzésfigyelő vélemények - Az internet hangja alapján

Légzésfigyelő vélemények - Az internet hangja alapján A légzésfigyelő termékek palettája hatalmas. Megannyi márka és még több paraméter és funkció. 
Termékválasztás előtt a szülők megannyi videót megnézhetnek, különböző baba-mama cikkeket olvashatnak a témában és a legtöbben a fórumokon is böngésznek, hiszen ki adhatna hitelesebb véleményt a légzésfigyelőkről, mint egy már tapasztalt szülő. 
Cikkünkkel mi magunk is a termékválasztást szeretnénk segíteni azzal, hogy az interneten fórumozó anyukák többségi tapasztalatait összegezzük a légzésfigyelők kapcsán. 

Légzésfigyelő vélemények - avagy, mely termékeket választják a szülők? 

légzésfigyelő vélemények

 

A rettegett bölcsőhalál

A légzésfigyelők a mai modern élet egyik legjobb találmányai közé tartoznak. Rengeteg minden miatt aggódhat egy újszülött anyukája és apukája, a légzésfigyelők pedig egy olyan jelentős kockázatot iktatnak ki, mint a rettegett bölcsőhalál előfordulása. Nagyon sok szülő rémálma egy ilyen eset, nem hiába próbálunk felkészülni annak megakadályozására. Ennek módjairól részletesen egy korábbi cikkünkben is olvashattak. Ahogy ott is említettük, tény, hogy a bölcsőhalál nem egy gyakori jelenség, de senki sem tudhatja, hogy éppen az ő gyermeke nem tartozik-e bele abba a bizonyos százalékba.

 

A jó hír, hogy a bölcsőhalál megelőzésének három módja is van!

 

Az egyik sajnos nem nyújt teljes bizonyosságot arra, hogy nem fog bekövetkezni a tragédia, de csökkentheti annak esélyét. Nem kell mást tennünk, csak tartsuk be azokat a tanácsokat, amiket különböző kutatások alapján a mai orvostudomány ajánl a tragédia lehetséges elkerülése érdekében. Ilyen tanács például a háton való altatás, vagy a túl meleg altatási körülmények elkerülése, hogy ne öltöztessük túl a gyermeket, ne dohányozzunk körülötte és ne tároljunk szilárd anyagokat, tárgyakat a kiságyban.

 

A másik mód már a légzéskimaradás esetén alkalmazandó újraélesztési technikának a teljeskörű elsajátítása. Ennek érdekében fontos, hogy elmenjünk egy elsősegély tanfolyamra vagy legalábbis tisztában legyünk a csecsemők újraélesztésének a folyamatával.

 

A harmadik, ami talán a legnagyobb megnyugvást adja, hogy beszerezzük a megfelelő légzésfigyelőt. Nagy segítség, hogy ez a műszer időben figyelmeztet bennünket, ha valami baj lenne és nem kell folyton azt ellenőrizni, hogy lélegzik-e gyermekünk, hiszen ezt az eszköz jelzi, és az esetleges megszólalása esélyt adhat kisbabánknak a túlélésre.

 

A rossz hír, hogy rengeteg légzésfigyelő van a piacon.

 

A sok funkció, az eltérő hatótávok okozhatnak némi nehézséget az ideális termék megtalálásában. Sőt az egyes készülékek eltérő minőségűek is lehetnek. Mit tehetünk annak érdekében, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb készüléket? Egyszerű a válasz, azt, amit a legtöbb kismama is tesz: meg kell keresni milyen légzésfigyelőket árulnak, azoknak milyen funkcióik vannak és mindezekről mit mondanak a már tapasztalt édesanyák. Sok olyan fórum van, ahol össze lehet gyűjteni a légzésfigyelőkről szóló vélemények egész hadát, ez azonban egy igen időigényes feladat. Hogy a szülők segítségére siessünk, ezt a feladatot, most átvállaltuk magunkra és röviden összegezzük is fórumozási tapasztalatainkat.

 

Légzésfigyelő vélemények

A legnépszerűbb baba-mama fórumokat alaposan végigböngészve állíthatjuk, hogy a szülők által leggyakrabban választott légzésfigyelő márkák az Angelcare, a Baby Control és a Babysense. Az adott márkán belül a légzésfigyelőknek meglehetősen sok típusa van, de vizsgáljuk meg, mik voltak azok a szempontok, amiket a legtöbb anyuka fontosnak tartott a légzésfigyelő típusának kiválasztásakor:

- legyen két lapos változata, hogy az egész kiságyat lefedje;

- vezeték nélküli legyen;

- össze lehessen kötni bébiőrrel;

- akusztikus és vizuális riasztással működjön;

- az érzékelő panelek ne bocsássanak ki semmilyen sugárzást;

- extra opciók: LCD kijelző, beépített szobahőmérő.

 

Angelcare légzésfigyelő tapasztalatok

A fórumozó anyukák többsége ezt a készüléket vásárolta meg. Tény és való, hogy az Angelcare az egyik legismertebb és legnépszerűbb márka a kategóriában. Bár, ahogyan a márka hivatalos oldala is hangsúlyozza, ez a műszer nem orvostechnikai eszköz, mégis 25 hazai kórház ajánlja az alkalmazását. A szülők tapasztalatai alapján tartós, megbízható márkáról van szó, érdemes azonban a kétlapos változatot vásárolni belőle, az egylaposról ugyanis a tapasztalatok szerint alvás közben könnyedén lefordulhat a baba. Ha pedig az érzékelő nem észleli a baba légzését (mert lecsúszott a lapról), riasztani kezd, ami felesleges pánikot kelthet a szülőkben. 

 

Baby Control vélemények

A Baby Control egy magyar márka, mely akár öt év garanciát is biztosít az adott légzésfigyelő készülékre, az első két évben azonnali cseregaranciával. A készülékek megfelelnek a magyar és EU-s forgalmazási, engedélyezési feltételeknek. A fórumozó szülők egyöntetűen pozitív véleménnyel vannak a készülékekről. A téves riasztások rendkívül elenyészőek, szinte egy szülő sem tapasztalt ilyen jellegű hibás működést. Ahogyan pedig a garancia is mutatja hosszú szavatosságú, megbízható működést várhatunk a Baby Control termékektől.
 

Babysense légzésfigyelő vélemények

A Babysense légzésfigyelői a gyártó hivatalos honlapja szerint európai CE tanúsítvánnyal rendelkeznek, a Class II orvostechnikai eszköz kategóriában. Jóváhagyott orvostechnikai eszközként Európában és Japánban több éven keresztül tesztelték és használták számos kórházban. A gyártó a megvásárolt készülékekre két év garanciát biztosít, mely hosszú, megbízható működést szavatol, amit a szülői tapasztalatok is megerősítenek. A Babysense légzésfigyelők kevésbé populárisak a vásárlók körében, mégis pontosságuk miatt a kórházak többsége is ezt a márkát alkalmazza a kisbabák megfigyeléséhez.
 

Reméljük ez a kis összefoglaló segített némiképp eligazodni a légzésfigyelők között.
Nézz körbe termékkínálatunkban és szerezd be nálunk, ezt a szinte elengedhetetlen, megnyugvást és biztonságot adó eszközt.