Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36 (20) 342-9947

Etetőszék, székmagasító

Az etetőszék fél éves kortól már nagyon hasznos felszerelés, hiszen 3 éves korig rendszeres szerepet tölt be a mindennapi étkezések során. Emellett később a kicsi megtanulja, hogyan tud majd önállóan enni a családdal, egy asztalnál a felnőttekkel. Igencsak fárasztó lenne ölbe tartani, miközben folyamatosan fészkelődik etetés közben.


Kb. 15 kilóig ajánljuk a használatát, onnantól igény szerint már elég lehet a székmagasító is.


Megtalálható fix, összecsukható, igény szerint hordozható is.


Választásnál fontos szempont hogy tágas legyen, puha, hogy a gyerek kényelmesen elhelyezkedhessen benne, hiszen nem csak evés közben, játék alkalmával is elidőzhet benne, amíg a szülő például a konyhában tevékenykedik, a kicsit pedig nem szeretné addig sem szem elől téveszteni.


Praktikus kiegészítő lehet még a görgős megoldás, így a lakásban is mobilis.

Hány hónapos korban vegyem meg az etetőszéket?

Gyermekünket a születésétől kezdve vagy anyatejjel, vagy tápszerrel szoktuk etetni. A bűvös határ, amikor elkezdjük más ételek ízével is megismertetni, természetesen mindenkinél más, de általában a hat hónapos kor szokott lenni és az egyik alapfeltétele, hogy a gyermek már viszonylag biztonságosan tudjon magától is ülni. Ha ez teljesül, akkor érdemes elkezdeni azon gondolkodni, hol egyen, hova is üljön a kis felfedező a sok új íz és finomság kipróbálása során…

Hogy ne legyen egyszerű az édesanya/édesapa dolga, bőséges kínálattal találhatjátok szembe magatokat, így az alábbi sorokban felvázolunk néhány jó tanácsot, melyek segíthetnek benneteket abban, hogy tényleg a megfelelő etetőszéket tudjátok kiválasztani.  

Az etetőszékek típusai

Létezik székre köthető textil, ami ugyan betölti az etetőszék funkcióját, de hosszabb időre nem ajánlott, inkább vendégségbe, utazáshoz érdemes beszerezni és akkor, ha már teljesen stabilan ül a gyermek.

Vannak székre és asztalra szerelhető etetőszékek, így a gyerek rögtön az asztalról ehet, ahonnan a felnőttek is. Igaz, hogy kicsit félelmetesnek tűnhet, hogy nincs alatta semmi, de ezek a termékek teljesen megbízhatóak, nem kell tőlük megijedni.

A harmadik nagy kategória a fa és a fémvázas etetőszékek. A szülők döntése, hogy melyik mellett teszik le a voksukat. Aki természetbarát, vagy csak kedveli a fa típusú megoldásokat, annak természetesen a fa etetőszéket érdemes választani, de aki ezeket a szempontokat nem tartja fontosnak, számos műanyag, fémvázas (aluminium) etetőszék közül válogathat. A fa típusú székeket nehezebb mozgatni, szállítani, nagyobb a súlyuk, ebből kifolyólag azonban még stabilabbak. Vannak olyan kombi változataik, amik asztallá és székké alakíthatóak.  Ezzel szemben a műanyag székek közül van olyan, ami összecsukható, illetve mindegyiket könnyű megemelni, szállítani.

Fontos szempontok a választásnál

Érdemes megvizsgálni a vásárlás előtt, hogy az etetőszék elé stabil-e, vízhatlan-e a huzata, mennyire könnyen tisztítható, van-e benne biztonsági öv és alul található-e benne kicsúszásgátló. Praktikus, ha elég nagy a tálcája (nem esik le róla minden) és a szülő részéről akár egyetlen mozdulattal is eltávolítható vagy kinyitható ez a rész (könnyebb ki-be tenni a gyermeket). Az se hátrány, ha az etetőszék támlája dönthető vagy állítható, hiszen ezzel gyermekünk kényelmét tudjuk fokozni.

További opciók az etetőszék kiválasztásához

Nem mindig olyan egyszerű, sőt, általában hosszas procedúra egy étkezés a picurikkal, így érthető, ha igyekszik az ember mindent megtenni, hogy könnyítse a saját és persze gyermeke helyzetét az ügy érdekében. Emiatt érdemes elgondolkodni rajta, hogy ki mennyire tartja fontosnak az etetőszékek kapcsán az egyéb kiegészítő funkciókat.

Például választhattok dupla tálcás változatot, esetleg olyat, melyben pohártartó vagy alul játéktároló is található. Létezik olyan etetőszék is, melynek elöl kereke van és minden irányba fordítható, hátul pedig fékezhető kerekekkel felszerelt. Vannak lábtartós változatú székek, ezek főleg akkor hasznosak, ha még nem tud teljesen stabilan ülni az etetett gyermek, viszont ebben az esetben azt is érdemes figyelembe venni, ha nagyobb lesz a kicsi, akkor könnyebben fel tud majd állni benne a lábtartó miatt. Extra opciónak mondható, ha az etetőszék már egyben hintaszékké, pihenőszékké, akár fekvőhellyé is átalakítható. Ezekben az esetekben már tényleg csak a pénztárca szabhat határt a kedves szülőknek.

Jó vásárlást kívánunk!

Remélem tudtunk segíteni abban, hogy néhány jó tanáccsal szolgáljunk és kellőképp felvázoltuk a különböző lehetőségeket, melyek révén könnyebb lesz választanotok a vásárlás során. Nézzetek szét termékeink között és a válogassatok a felvázolt szempontok alapján, hiszen széles választékunknak köszönhetően nálunk nagy esély van arra, hogy megtaláld a Rád és gyermekedre váró legmegfelelőbb etetőszéket!

Rendezés:
Nézet: