Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36 (20) 342-9947

Kiságy, bölcső

Minőségi bölcső, kiságy választékunk

Bár a bölcső csupán addig biztonságos, míg a kisbaba magától fel nem tud kapaszkodni, illetve, fel nem tud állni, mégis nagyon népszerű bútor a babaszobában. Hogy mindek köszönheti népszerűségét? Ez a bababútor nem csak szép, hanem egyben nagyon praktikus is. 

A bölcső finom mozgása felidézi a kisbabában az anyaméhben töltött, szinte folyton ringató időszakot. A kellemes emlékek, a biztonságot idézik fel a kisbabában, mikor még az édesanyával együtt mozgott, az ismerős érzés pedig kifejezetten kellemes érzetet kelt benne, megnyugtatja a csöppséget. Ezért van az is, hogy sok kisbaba a babakocsiban tud a legjobban és legkönnyebben elaludni, a ringás ugyanis a szülői tapasztalatok szerint rendkívül nyugtató hatással bír az apróságokra.

A bölcső nyújtotta ringásnak a nyugtató hatáson kívül további előnyei is vannak: a mozgás fejleszti például a kisbaba egyensúlyérzékét és idegrendszerének fejlődését is.

A bölcső nemcsak a kicsinek nyújthat kellemes pihenést, hanem a szülőknek is. A ringatás érzése az altatás után is megmarad, nem kel attól tartani, hogy a pici felébred-e amikor letesszük.

Ma már rendkívül mobilis bölcsőket is be lehet szerezni, melyek könnyedén szállíthatók autóban is, így bárhova egyszerűen magatokkal vihetitek, legyen szó barátok, vagy rokonok, a nagyszülők meglátogatásáról, vagy akár egy kis hétvégi családi kiruccanásról.

Ezek a ringatható gyermekágyak azonban addig használhatók biztonságosan, míg a kisgyermek meg nem tanul önállóan felállni. Ezután, nagyjából 5-7 hónapos kortól, mindenképp érdemes kiságy használatára váltani a bölcsőt.

bölcső, kiságy

Az ideális kiságy kiválasztása

A kiságy használata egészen újszülött kortól nagyjából 3 éves korig ideális.

Mivel kisbabád sok időt fog eltönteni a kiságyban és/vagy a bölcsőben, ezért annak kiválasztása során elsődleges szempont, hogy maximális kényelmet és persze biztonságot nyújtson a gyermek számára.

A legpraktikusabb kiságyak matracának magassága állítható, így ezeket az ágyakat hosszú éveken át használhatjátok. Mikor a gyerkőc már felkapaszkodik, egyszerűen csak lentebb kell helyeznetek a matrac magasságát. 

Egy általános rácsos kiságy 2-3 éves korig használható. Egyes márkák modelljei (ilyen például a Lorelli), kisgyermek részére ifjúsági ággyá és asztallá is alakítható, ami nem utolsó szempont a jövőre nézve.
A kiságyak általában 60x120 centiméteresek, de Nálunk akadnak 70x140 centiméteresek is. Ágyneműtartóval vagy anélkül, ringatható vagy sem, kedvedre válogathatsz a lehetőségek közül.

 

Termékeink között kizárólag minőségi bölcsőket és kiságyakat találsz, melyek kényelem, biztonság és esztétikum szempontjából egyaránt ideálisak minden gyermek számára. 
 

Rendezés:
Nézet: